Een goed begin is het 1 sters brevet (deze kunnen we helaas niet meer aanbieden) van de NOB De afkorting betekent: “Nederlandse Onderwatersport Bond”. En deze organisatie is aangesloten bij de CMAS. Er wordt volgens de nieuwste Europese richtlijnen les gegeven over theorie, zwembad en praktijk. Aan het eind van de opleiding, waarin aandacht wordt besteed aan de grondbeginselen van het duiken, wordt een theoretisch en een zwembad examen gehouden. Als je hiervoor slaagt, start de buitenwater opleiding met minimaal 10 duiken. Slaag je voor de diverse modules krijg je het 1* brevet uitgereikt.

Met dit brevet kun je dan over de hele wereld terecht om te duiken. Wanneer je het 1* duikbrevet hebt behaald kun je je verder bekwamen door de opleiding 2* te gaan volgen. Er wordt dieper ingegaan op de materie en er worden meer vaardigheden en verantwoordelijkheden van je verwacht. Uiteraard kun je met dit brevet over de hele wereld duiken maar je bevoegdheden zijn ook groter. Verder zijn er nog de opleidingen: 3*, redden, wrakduiker, ijsduiken, 4*, Oxygen provider, etc. Ook wordt via de vereniging een officiële reanimatie opleiding gegeven. Eventueel met aanvulling Automatic Externe Defibrilator.

Al deze brevetten geven een extra dimensie aan je vaardigheid en verantwoordelijkheid met betrekking tot het duiken.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze opleidingen of crossovers? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TFD Tarpoon heeft in totaal 3 gekwalificeerde instructeurs.

Opleidingsstructuur